Bryllupskjolen - det vanskelig valget
- tips til riktig valg av brudekjole.

Skal du gifte deg og velge brudekjole? Kvinner har ofte en helt klar forestilling om hva slags brudekjole de ønsker den dagen de gifter seg, og de ønsker gjerne å være ”prinsesse for en dag”. Smaken er forskjellig, og motene forandrer seg hele tiden. Ved valg av brudekjole, er det også viktig å tenke ut hvordan man ønsker at selve dagen skal være! Omgivelsene bør stå i stil med valg av antrekk. Det er ofte kvinnen som har de største ønskene når det gjelder antrekk for dagen, men det er vanlig at mannen matcher bruden så godt det lar seg gjøre.

Vi gir deg her noen gode råd med på veien når du skal velge drømmekjolen til den store bryllupsfesten. Du finner også linker til de store utenlandske designerne, med hundrevis av fotos som kan gi deg gode idèer til valg av din brudekjole.

UNNGÅ STRESS. Start letingen i god tid før bryllupet, leveringstider på kjoler og stoff kan variere, og det er viktig å ha god tid til nødvendige justeringer på kjolen.

KJØPE ELLER LEIE? De fleste brudeutstyrsbutikkene har et godt utvalg av brudekjoler både for de som ønsker å kjøpe, og for de som ønsker å leie. Bestem deg for om du skal kjøpe, leie eller få sydd kjolen hos en skredder/sydame. Start i god tid og velg helst noen med godt rykte og referanser. TIPS: Du finner alltid hundrevis av brukte brudekjoler på bruktmarkeder som f.eks. finn.no .

BRUK INTERNETT OG BLADER. Du finner bilder og skisser av brudekjoler på internett, blader, annonser eller andre ressurser. Ta med deg bilder av de du liker best til brudesalongen eller skredderen.

VIELSENS FORM. Velg kjole ut fra hvilken form vielsen skal foregå i. I et høytidelig kirkebryllup er det mest vanlig og elegant å velge en lang brudekjole i hvit, elfenben, champagne eller kremfarge, gjerne med slør eller tiara til. I et enklere formiddagsbryllup er det ofte vanlig at bruden velger en drakt eller enkel kjole med et kort slør eller en elegant hatt til.

KJOLENS FASONG. Velg en fasong på brudekjolen som passer deg og din kropp og fremhever dine beste sider og personlighet. Smaken er forskjellig, og motene forandrer seg hele tiden. Ta med deg en person som du stoler på, f.eks. en venninne eller søster som du vet gir deg ærlige tilbakemeldinger når du prøver kjoler.

SOMMER ELLER VINTER BRYLLUP? Hvilken årstid vielsen skal foregå er også avgjørende for valg av kjole. I et vinterbryllup bør det gjerne velges en lang brudekjole i et litt tyngre stoff som f.eks. brokade eller satin, gjerne med lange ermer eller handsker til og kåpe. Til et sommerbryllup velges et lett stoff og gjerne kortermet kjole eller kjole med eller uten stropper.

BESTEM PRIS ETTER BUDSJETT. Sett opp et budsjett før du starter jakten på drømmekjolen. Husk at det finnes mange flotte brukte brudekjoler å få kjøpt, ofte til halve prisen. Kjøper du brukt kjole bør du få den i nyrenset tilstand slik at du ikke får deg noen ubehagelige overraskelser.

PASS PÅ SALG OG TILBUD. Starter du letingen i god tid før bryllupet er det store sjanser for at du kan få med deg noen gode tilbud på salg. Spør gjerne i brudesalongene når neste salg skal være, eller følg med i din lokalavis. Sjekk også ut brukte brudekjoler på nett.  

 


KUNSTEN Å FLØRTE
- HVORDAN BLI EN FLØRTINGENS MESTER, - FRISK OPP samlivet, flørt med "DE VIKTIGE ORDENE",- som vekker din partners DYPESTE LIDENSKAP!
DE FINESTE BRYLLUPSSANGER - ferdig skrevet - TIL DITT BRYLLUP, BRYLLUP SANGER, DIKT BRYLLUP, også til KONFIRMASJON, JUBILEUM, BURSDAG, PARTY OG FEST, DÅP, FIRMAFEST og alle viktige, fremtidige anledninger!! FESTENS BESTE
BRYLLUPSTALER

- ferdig skrevet - nå kan du som forlover, brud eller brudgom, forelder eller familie, HOLDE PERFEKTE BRYLLUP TALER, også ved KONFIRMASJON, DÅP, JUBILEUM, BEGRAVELSE, JOBBSAMMENHENG, og alle viktige, fremtidige anledninger!

 

- LEVERANDØRGUIDEN -
Linker til utenlandske designere
med hundrevis av flotte brudekjole - fotos
 

Alan Hannah Lian Carlo
Kirstie Kelly Alfred Angelo
Alfred Sung Bridals Lynne Carter
Amsale  Maggie Sottero
Aviovanni Michelle Roth 
Bridalane   Mika Inatome 
Bridal Originals Mon Cheri Bridals 
Carmela Suttera Priscilla of Boston 
Dere Kiang Pronovias 
Eden Bridals Ristarose    
Justina McCaffrey Rivini 
Karelina Sposa Romantic Bridals 
Kenneth Pool Sincerity Bridal
Kelly Chase Vwidon